Лимонов пастет

„Пиша, защото знам, че има хора, които четат 🙂 . И ви благодаря. За всички четящи приятели от Тринити – нещо остро и изненадващо, което те грабва и те иска и те поглъща, или ти го поглъщаш и го искаш още и още и още… Говоря за един пастет.

В Тринити съм. Тук енергията е много силна. Има много, много неща, които искам да споделя, но те нямат думи, има само усещане. Аз не медитирам. Или поне не го правя осъзнато. Не практикувам йога, както всички, които идват тук… но долавям тяхната вибрация. И защото вече знам, че има хора, които не ме познават, а четът какви мисли имам в главата… или по-скоро какви миксове бъркам в купата. За да не губя хората, които се интересуват повече от микса в купата, отколкото от този в главата ми, ще се изразя кратко… Щастлива съм, че съм това, което съм, че правя това, което обичам и че има хора, които обичат да споделят с мен удоволствието от това, което съм приготвила за тях…“

Горните редове слагам в кавички, защото са писани след изяждането на 4 сурови мега шоколадови бонбона, които ме държаха силно будна умствено, когато бях физически на предела на силите си, а е всеизвестен факт, че суровия шоколад ПРЕвъзбужда ума и не е хубаво да се прекалява с него, особено вечер преди лягане… Вече съм в София и не съм така кипяща от енергия, но искам да запазя донякъде смислените редове, писани от сърце по време на свръх еуфория.

Рецептата:

  • 6-7 бр. средно големи лимониfb2
  • 150г кашу
  • мед
  • сол
  • зехтин
  • копър
  • чесън
  • половин краставица
  • вълшебна подправка

Кашуто се накисва за 2 часа. Лимоните се накисват за половин час във вода със сода (уж да се измият, или поне да ми е чиста съвестта, че съм направила опит да ги измия, когато не съм се охарчила за био лимони). Лимоните се нарязват на шайби, нареждат се в тава върху фолио за печене и се намазват със зехтин. Осоляват се и се пекат на 180°C за 10-15 минути – докато омекнат. Това с печенето на лимоните е интересна идея, която държа да отбележа, че не е моя – прочетох я някъде преди доста време и като видях количество лимони веднага се сетих за печени лимони. Заедно със сока, който са отделили в тавичката се изсипват в купа, добавя се всичко останало и се пасира до получаването на пастетче за мазане….. Маже се на филийка хляб с квас от Братя Хлебари.