Моята магия

fantasy-wp3_20070228_1421032423Добре си дошло, ти прекрасно същество!

Тук е Моето място… мястото, където пиша за себе си, за моя поглед върху съществуването ни, за моя начин на живот, начин на обичане и най-вече начин на хранене. Това съм аз в няколко изречения:

Аз съм целеустремена, знам какво искам, вярвам в себе си, вярвам в мечтите си, знам, че мога, имам всяка необходима магия, за да направя всичко, което поискам и вярвам, че човек сам гради съдбата си… просто някои неща не съм опитала да ги направя и затова още не са се случили…

цвете

Щастлива съм и съм влюбена. Влюбена съм в слънцето, в неговите изгреви и залези, в звука на реката, в цветовете – пъстри, светли, нежни, в мириса на борова гора, в песъчинките по плажните ивици и в усмивките на хората. Влюбена съм в малките неща и в човека, който ми показа всичко това…

IMG_0813

Обичам да бродя по пътеки знайни и незнайни. Обичам да спя на полянки. Обичам да се събуждам от песента на птиците. Обичам да пия вода от реките. Обичам първичните, простите неща. Обичам и едно изкуство – най-великото изкуство – готвенето. Чувствам се вълшебник и моята магическа пръчица се казва „бъркалка“. Малко от този пакет, малко от това бурканче, малко от този аромат и още щипка от онзи другия вълшебен прах, разбъркваш, усмихваш се, усещаш го, знаеш и вярваш, че това, което правиш е омайващо красиво за сетивата, за тялото и за духа на човека. Не казвам, че винаги се получава най-най-най-доброто от първия път. Но вярвам, че опита е най-добрия учител и не се отказвам, докато не постигна целта си.

А каква е целта ми? Целта ми е да покажа, че е възможно да се храним само с растителни продукти. Няма да убеждавам по никакъв начин, че е дори препоръчително. Искам да покажа разнообразието от храна, която съществува, тъй като повечето хора се ограничават до три продукта: месо, яйца и мляко. Всичко останало е производно на тях. Искам да представя рецепти, които са с толкова разнообразни продукти, колкото хора има по света. Това, което ме забавлява най-много е откриването на алтернативи на традиционните ястия и бих се радвала на предизвикателства от твоя страна.

Толкова от мен. А ТИ мечтай и вярвай, че мечтите се сбъдват.

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *