Сурови шоколадови трюфели

Да, знам, че осми март мина, а с него и цялата еуфория около подаряването на подаръци, но не мога да не споделя с вас рецептата за тези сурови [шоколадови трюфели. Толкова са нежни и наситени, че дори един е способен да те отведе в страната на мечтите ти. Нали знаете, като от рекламите – отхапваш парченце и ммм отлиташ.

Но да не се захласваме повече. Опитайте да си направите сами вкъщи тези сурови шоколадови трюфели и ще разберете за какво говоря. Нищо, че скоро не се задават празници на хоризонта. Дори един най-обикновен следобед е достатъчен повод да направим живота си по-сладък и приятен.

Рецепта за сурови шоколадови трюфели

Ще са ви нужни:сурови бонбони темпериране

  • 60 г кокосово масло
  • 60 г какаово масло
  • 130 г течен мед/агаве
  • 100 г сурово какао на прах
  • ½ ч.ч. лешников тахан – фино смлян

Приготвянето:

Маслата се темперират. За метода на темпериране можете да научите повече тук. Към тях се добавя какаото. Добре е предварително да се пресее, за да няма бучки. След това се добавя избрания подсладител. Разбърква се енергично до получаването на хомогенна смес. Накрая се добавя лешниковия тахан. Аз използвам Theia’s Tahini. Получената смес се разсипва в чашки за бобони и се оставя да стегне. Украсява се по избор и при желание. Хапва се с наслада с повод и без.

*брой на суровите шоколадови трюфели, които се получават от това количество на съставките = 30